Biográfia

Thurzó Zoltán zongoraművész, 1983. január 13-án született Nagyváradon.

Zenei tanulmányait öt évesen kezdte el szülővárosában, Schmidt Magda zongoratanárnő irányításával. Egy évvel később (1989. június 4-én) már nyilvános zongorahangversenyen szerepel. 2001-ben a nagyváradi Zeneművészeti Líceumban, Ridzyk Gyöngyi nagyváradi zeneszerzőnő/zongoratanárnő, és Pallagi Ildikó zongoratanárnő tanítványaként végzett. Még ugyanabban az évben sikeres felvételit tett a Nagyváradi Állami Egyetem zongora szakára, ahol Pârvănescu Lucia valamint Badea-Ficuţ Nicoleta irányították szakmai munkáját, fejlődését. 2006-ban zongoraművész/zongoratanári diplomát szerzett – Badea-Ficuţ Nicoleta növendékeként.

A tanulmányi időszak alatt, s azt követően is rendszeresen koncertező előadóművész Nagyváradon, úgy mint más romániai városban, valamint külföldön. Korosztályában az egyik legaktívabb zongoraművész.

Szólistaként, és kamaramuzsikusként is elismert a zenei teljesítménye, lendülete, hozzáállása. Eddigi fellépéseinek száma megközelíti az 1000-et. Sok rangos verseny győztese, díjazottja.

2006-ban és 2007-ben a nagyváradi Polgármesteri Hivatal Kiválósági díjra jelölte a „Fiatal Művészek” kategóriában. 2012. január 22-én, a Magyar kultúra napján, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Magyar Kultúra díjjal tüntette ki teljesítménye elismeréseként.

Zenész családi körben nőtt fel, amely generációk óta szervesen vesz részt Nagyvárad zenei életében, alakítva ezzel a város zenetörténetének egy részét.

Thurzó Margit Terézia, Thurzó Sándor, Thurzó Margit (született Tyukodi Margit), Thurzó Zoltán.

Thurzó Margit (született Tyukodi Margit), Thurzó Sándor, Thurzó Zoltán, Thurzó Margit Terézia, Thurzó Sándor József, Thurzó Zsolt.

A Thurzó család nemcsak részt vett/vesz a város kultúrájának alakulásában, hanem az egyetlen, amely Nagyvárad történelmében, teljes mértékben vezeti, és pontosan archiválja annak zenei életét az alapításától napjainkig több évszázadra visszamenőleg.  A közel ezer év zenetörténetéről szóló páratlan zenei dokumentációs adattárat, Thurzó Sándor zenei helytörténész (1920. március 17.- 2009. szeptember 6.), muzikológus, hegedűművész kezdte el gyűjteni, immár közel 100 évvel ezelőtt Dr. Szalay Elemér ügyvéd és zeneszerző tanácsára. Már fiatal korában érdekelte a város zenetörténeti múltja, amelyben később felesége, született Tyukodi Margit (1921. szeptember 16.- 2002. december 21.) operaénekesnő, gobelinművésznő támogatta egy egész életen keresztül.

Thurzó Zoltán A család célja – Thurzó Sándor munkásságától kezdődően – Nagyvárad zenei életének felkutatása, felvirágoztatása, emelve ezzel annak rangját és szakmai tekintélyét. Kevés olyan város létezik, amelynek a teljes zenei múltját, egy család követné nyomon, kutatási eredményeit vezetné precízen, több generáción keresztül, napjainkban úgyszintén.

Thurzó Sándor és Tyukodi Margit gyermekei, Thurzó Margit Terézia (aki szakmája szerint  fogtechnikus, de tanult hegedülni, zongorázni, fuvolázni), valamint Thurzó Sándor József (mélyhegedűművész) is bekapcsolódtak a dokumentációk részleteinek rendszerezésébe.

Thurzó Zoltán a harmadik generáció tagjaként, már fiatalon „belekóstolt” ebbe a „családi hagyományba”, és apró lépésekkel ő is hozzájárult/ hozzájárul ezen dokumentációs adattár/kutatómunka folyamatos frissítéséhez, valamint naprakészen tartásához. Folytatja a „családi hagyományt” több tekintetben. Thurzó Sándor 2009-ben bekövetkezett halálát követően, édesanyjával (Thurzó Margit Teréziával) átvette a család nagyváradi vonatkozású zenei dokumentációs adattárát. Célja: a jövő generációinak felmutatni e város páratlan zenei múltját, jelenét.

Koncertjeivel szeretné nyitottabbá tenni hallgatóságát, más népek, más kultúrák iránt egyaránt.

Thurzó Zoltán Előadói munkájának fontos részét képezik azok a szólóestek/hangversenyek/kamarahangversenyek, amelyeken: Johann Sebastian Bach, Michael Haydn, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, John Field, Robert Schumann, Franz Schubert, Frédéric Chopin, Liszt Ferenc, Sergei Rachmaninov, Jean Sibelius, Erik Satie, Richard Addinsell, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Sigismund Toduţă, George Enescu, Elise Popovici, Dan Voiculescu, Marco Aurelio Brito Coutinho, Amaral Vieira műveit tolmácsolja.

Tehetségére nagynevű zeneszerzők is felfigyeltek kiskora óta úgy Romániában, mint később Brazíliában is.

Több művet dedikáltak számára: Elise Popovici: 1989 – Poveste; 1990 – Veselie , Cântec; 1991 – Amintiri , Joacă; 1993 – Téma és Variációk négy kézre; Dan Voiculescu: 1993 – Cântec de Seară Transilvănean; Marco A.B.Coutinho: 2002 – Calmaria Nr.4., 2009 -Toccata op.114, Dor op.123., 2010 – Foggarasy Zsolt: The Other Side, 2017 – Fábio Neves: Prelude Op.20, Nr.7, 2018 – Rafael Ribeiro: Ciranda – da suite Aumentada.

Marco Aurelio Brito Coutinho brazil zeneszerző műveiből összeállított CD-n is szerepel több, a szerző által felkért előadóval együtt, mely hangfelvételt Brazíliában forgalmaznak nagy sikerrel.

A nagyváradi zenei élet aktív résztvevője nemcsak előadóművészként, hanem hangversenyszervezőként is. Nevéhez több hangversenysorozat fűződik Nagyváradon és Bihar megyében, amelyek a leglátogatottabb koncertek. Nagyon sokféle klasszikus zenei hangverseny szervezője, amikre a publikum nagy érdeklődéssel figyel, illetve nagy létszámban látogat el.

Thurzó Zoltán Az általa szervezett koncertek eddig zsúfolásig töltöttek meg termeket több Bihar megyei településen, valamint más megyékben, városokban is – ahol addig nagyon ritkán volt hasonló példa. Koncertjeit nagy siker övezi.

2009-ben megalapította a „Classic Arts” Művészeti Egyesületet, amelynek elnöke is. Ez az egyesület egy új, minőségi zenei szemléletet hivatott megvalósítani fiatal, tehetséges művészek bevonásával, felkarolásával.

Zongoraturnék keretén belül, különleges és egyedi előadóest-típussal próbálja meg a klasszikus zenét népszerűsíteni. Beszél a darabokról, zenei háttérinformációkról, érdekességekről, és ezek a kuriózum-koncertek általában minden településen, városban teltházzal zajlanak. Szeretné segíteni a hallgatóságot a zene minél jobb megértésben, ezáltal próbálja meg áthídalni a klasszikus zene és közönség közötti űrt. Olykor sötétben, gyertyafénynél mesél-játszik az embereknek a régi korok géniuszairól.

Robert Schumann Op.18 Arabesque-jét pár évvel ezelőtt, az ő előadásában választották meg legjobbnak, több szakmai, illetve zeneművészetekhez kapcsolódó weboldalakon.  Többek között olyan előadók, mint Wilhelm Kempff, Vladimir Horowitz vagy Emil Gilels mellett említették nevét.

2015. októberében a Nagyváradi Vár eddigi történetében, ő tartotta meg az első két zongorahangversenyt, amelyek csordulásig követett események voltak a nagyközönség, illetve a média részéről.

Thurzó Zoltán Egy általa elképzelt új szemléletben felépített, interaktív előadások keretében mutatja be a nagyközönségnek több olyan produkcióját, amelyek során arra szeretné a figyelmet felhívni, hogy a magyar nemzetet és a magyar kultúra megszerettetése a világgal. A  “Szereti Ön Chopint?”, “Strauss világa…és ami mögötte van”, “Szereti Ön Antal Imrét? – Szeszélyes Évszakok kereszttüzében”, “Szerelmes Zeneszerzők – milyenek is voltak Ők igazából?!”, “A Zenén túl…”, “Zenei Dossziék” – csak egynéhány olyan cím, mely keretében interaktív produkcióban szólítja meg a hallgatóságot, és rendhagyó módon mutatja be a különböző zeneszerzők életkörülményeit, emberi sorsokat, letűntnek hitt világokat/korszakokat.

Eddig 35 olyan helyszínen tartott zongoraestet, ahol első alkalommal csendült fel zongorahang az ő ujjai alatt – a X. századi épületektől kezdődően a modernekig egyaránt.

A művész 2016. januárjától nagyzenekari művekből zongoraátiratokat is készít szabadidejében. Szeretné ezáltal a hagyományos zongoraátiratok színvonalát emelni. Olyan nagyzenekari alkotásokat vesz górcső alá, amelyekből eddig nem készültek hasonlóan alkalmas átiratok zongorára.

 

Thurzó Zoltánnak sikerült kivívnia a közönség és a kritikusok egyhangú elismerését is.

Azon művészek egyike, aki küldetéstudatát előtérben tartva próbál a megszokott, hétköznapi szemléletektől eltérően, egy új köntösbe bújtatva, merőben más szemszögből megszólítani embereket.

Az ókori kínai filozófia szerint a zene a Mennyek ajándéka, alapelvei a világmindenség törvényeiből adódnak és rendkívüli erővel képes hatni az emberekre. Egy eléggé gyors egymásutánban 2018 szeptemberében és októberében Thurzó Zoltán egy nagy meglepetéssel állt a zenekedvelő közönség elé. Nagyvárad komolyzenei életének első olyan duplalemeze kerül bemutatásra ez alkalommal a köztudatba, amely hiánypótló több tekintetben is, mivelhogy eddig Nagyvárad komolyzenei életében soha senki nem adott ki hasonlót önerőből amióta a végleges méreteit megkapta a CD. 1982 óta lettek világszinten szabványosak a 120 mm-es CD lemezek.

Egy hangfelvétel rögzítése az előadó részéről hatalmas felelősség: felvállalja a világ előtt az általa elképzelt zenei látásmódot, saját zenei olvasatát a műről, miközben mindvégig törekedik a zeneszerzői szándékok leghitelesebb tolmácsolására. Thurzó Zoltán nem csupán feljátszotta a hanglemez anyagait, hanem hosszas szakmai tanulás után egyszemélyben vált producerré, a hangfelvételeket rögzítővé, külalakokban designerré, illetve a szöveges ismertetőket is ő maga írta meg. (Liszt dupla albumnál kétszer 24 oldalas füzetek magyar-angol nyelven, a válogatás album esetében pedig kétszer 36 oldalas füzetek magyar-angol nyelven.) Általában nem az előadók szokták megírni az ismertető füzeteket is, pedig szerintem azok még hitelesebbek, ha a felhangzó anyag jobb megértése céljából maga az előadó foglalja össze a legfontosabb ismertető tényeket, zenei érdekességeket.

Az érdeklődők két olyan CD-t tartanak  majd a kezükben, amelynek sikeresen megpróbálnak szakítani más kiadványok hagyományaival.

Liszt Ferenc: Költői és vallásos harmóniák S.173 (Harmonies poétiques et religieuses) – 1853

liszt_front liszt cd hatoldala

Liszt Ferenc 1833-tól tervezett, 1834-ben megfogalmazott és 1835-ben publikált zongoradarabjától, a Harmonies poétiques et religieuses-től  (Költői és vallásos harmó­niák) hosszú út vezet az 1853-ban kiadott, azonos című, tíz darabból álló zongoraciklusig. A csaknem húsz év alatt többszörösen is átdolgozott kezdeti zongoradarab mondanivalója Liszt zenei-emberi fejlődése, alkotó éveinek munkája nyomán végleges formáját 1852 körül nyeri el. A ciklusra úgy is tekinthetünk, mintha közel két évtized változó korhangulatának a tükörképei elevenednének meg. A véglegesített tíz tételből álló zongoraciklus a szerző második legnagyobb zongoradarab-sorozata az Années de pélerinage (Zarándokévek) után. A folytonosan újabb és újabb kompozíciók, vázlatok, úgynevezett fogalmazványok sorának megkoronázásaként végülis egy fantasztikus ciklus jött létre, amely nyomtatásban, teljes egészében 1853 elején látott napvilágot. Liszt többször is említette leveleiben, hogy kiemelt jelentőséget tulajdonít ennek a ciklusának, és ezt azzal is bebizonyította, hogy közel két évtizedet szánt a megírására és tökéletesítésére. 

Aki szereti Liszt zenéjét – annak ajánlani tudom a felvételeket: az alkotások révén egy személyes fejlődési uatt is megpillanthatunk, amely Liszt életében bizony mérföldkőnek tekinthetőek. Liszt folyamatosan változó életfelfogását is nyomon követhetjük a sorozat  hosszú alkotói ívén keresztül, melynek során kiforr az a zeneszerzői kifejezésmód, amely a kereszt felé fordulást, ennek motivikus metamorfózisát is magában hordozza. Jelképe lehet ez Liszt mély átalakulásának is, aki a kereszténységben keresi és leli meg a lelki megváltást a virtuóz és bohám életéhez képest.

HEART and SOUL – Vol.1 (Szív és Lélkek)

COVER CD ZOLI-01 Cd hatoldala

Mindkét CD az Artisjusnál bejelentett (Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület) jogvédett hangfelvételek.

Több fontos név van a megjelent albumok mögött, akiknek támogatása fontos volt a hanglemezek megjelenésénél:

 • Domokos Zsuzsanna – a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont igazgatóasszonya
 • Eckhardt Mária – Magyarország egyik legismertebb Liszt kutatója, Európai viszonylatban is az egyik legismertebb Liszt kutatója
 • Kirschner Péter, Bródy János hangmérnöke
 • Nagyvárad legjobb hangmérnöke Jonucz Gábor személyében
 • Gryllus Dániel, illetve ennek budapesti kiadója a Gryllus KFT, illetve kolleganője, Marosi Veronika.
 • Ovi D.Pop – elismert nagyváradi fotóművész (Liszt dupla albumnál az ő fényképei vannak felhasználva)
 • Annamaria Bortolozzo – elismert olaszországi, velencei fotóművész (Heart and Soul albumnál az ő fényképei vannak felhasználva)
 • Rais W. István, a Bihari Napló főszerkeztője

Dr.Eckhardt Mária Liszt kutatóval web Gryllus Dániellel, a lemezeim kiadójával web

Budapesten mindkét hanglemez immár elérhető a legismertebb komolyzenei helyeken/boltokban is:

 • Budapesti Rózsavölgyi Zeneműbolt (Budapest, Szervita tér 5, 1052. )
 • Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia Zeneboltja – valamint a nagytermi hangversenyek alkalmával is (Budapest, Liszt Ferenc tér 8, 1061.)
 • Budapesti Művészetek Palotája – MÜPA – hanglemezboltja (Művészetek Palotája, Budapest, Komor Marcell u. 1, 1095.)
 • Kodály Zoltán Zeneműbolt, Antikvárium és Hangszerbolt (Budapest, Múzeum krt. 21, 1053)

44519393_2013873628670721_4863709627000291328_o 44584962_2013873618670722_7478761844547518464_o 44884400_2022329327825151_4317308354369159168_o 45070719_2022329647825119_1310238859509891072_o 20181120_140700_HDR web

VEGLEGES-1

2019 januárjától pedig a Lira bolthálózattal kötött együttműködés eredményeképp immár 13 magyarországi megyében, ezen belül 18 városban, és szűkebb értelemben pedig 38 boltban lehet az érdeklődőknek beszerezni a fent említett CD-ket. 

Ezekben a megyékben elérhetőek jelen pillanattól kezdve a hanglemezek:

Hajdú-Bihar, Csongrád, Heves, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Tolna, Baranya, Somogy, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Zala, és Vas megye.

Íme a városok, és az ott található boltok pontos megnevezése is:

BUDAPEST: a fent említett négy helyszín melett további 10 helyszínen is elérhetőek:
– Fókusz Könyváruház 
– Récsei Center – Lira Könyváruház
– Hegyvidék – Lira Könyváruház
– Soroksár – Lira Könyváruház
– Új Buda Center – Lira Könyváruház
– CBA Újhegyi Líra-Móra – Lira Könyváruház
– Rózsakert – Lira Könyváruház
– Lurdy Ház Líra-Móra
– Eurocenter Líra-Móra
– Ferihegy – Vecsési Market Centrál – Lira Könyváruház

PÉCS:
– Fókusz Könyváruház 
– Árkád Líra-Móra Könyváruház

SZÉKESFEHÉRVÁR:
– Lira Könyvesbolt
– Next Stop Líra Könyvesbolt

SZOMBATHELY:
– Lira Könyváruház
– Family Center Líra Könyváruház

GYŐR:
– Lira Könyvesbolt
– Interspar Líra Könyváruház

DEBRECEN: 
– Lira Könyváruház
– Debrecen Plaza Líra-Móra Könyváruház

SZEGED: Fókusz Könyváruház 
EGER: Magvető Könyvesbolt
SIÓFOK: Balaton könyvesbolt
GYÖNGYÖS: Ady Endre Könyvesbolt
KECSKEMÉT: Líra Könyv- és Zeneszalon – Hornyik
KŐSZEG: Líra Könyvesbolt
DIÓSD: Interspar Líra Könyvesbolt 
SOPRON: Tesco Líra-Móra Könyvesbolt
KAPOSVÁR: Lira Könyváruház
KESZTHELY: AlphaPark Líra-Móra Könyvesbolt
PAKS: Líra-Móra Könyvesbolt
BALATONFÜRED: Tesco Líra-Móra Könyvesbolt

………………………………………………………………………………..

Thurzó Zoltán meggyőződése, hogy a zene eszköz lehet a világ jobbá tételéhez.

Thurzó Zoltán

Koncertnaptár

<>
hétkedszecsüpénszovas
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29      
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
       
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
  12345
6789101112
13141516171819
2728293031  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829    
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
  12345
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
       
       
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Koncert archívum